• Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

BIL Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand BIL. Als je het bestand wilt openen BIL, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ BIL
Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
ArcView Band Interleaved By Line Image Format ESRI

Wat is een bestand BIL?

GIS-bestand dat is gemaakt in het BIL-formaat (binary interleaved) van ESRI, een rasterbeeldformaat dat wordt gebruikt om oppervlakken en terreinhoogtes te vertegenwoordigen. Kan georeferentieerd worden door een ander bestand om de beeldgegevens naar de echte wereldlocatie te plaatsen.

BIL-bestanden kunnen satellietbeelden opslaan of geconstrueerde hoogte- en oppervlakgegevens.

BIL-bestanden worden vaak vergezeld van een .HDR-bestand dat de indeling en opmaak van de rastergegevens beschrijft.

Hoe een bestand openen BIL?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand BIL niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de BIL lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand BIL associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand BIL openen
Andere problemen met een bestand BIL

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand BIL bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken BIL:

  • het gekozen bestand BIL is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand BIL met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand BIL bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies BIL
BIL naar BPWBIL naar APRBIL naar PNGBIL naar TIFBIL naar TIFF