Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

AS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand AS. Als je het bestand wilt openen AS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ AS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Flash ActionScript Document Adobe Systems

Wat is een bestand AS?

Een AS-bestand is een broncode bestand geschreven in ActionScript, een scripttaal die oorspronkelijk is ontwikkeld door Macromedia, maar nu ontwikkeld door Adobe Systems. Het bevat variabelen, functies en verwijzingen naar andere bestanden. AS-bestanden worden doorgaans gebruikt voor het maken van interactieve Flash-applicaties.

ActionScript-bestanden worden vaak opgeslagen samen met de animatiefilm (.FLA-bestand) dat het AS-bestand verwijst. ActionScript-bestanden kunnen bewerkt worden in Animate of met een basis-teksteditor.

Animate was vroeger bekend als Flash, die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Macromedia, maar vervolgens in 2005 met Adobe samengevoegd. Flash werd Anime in 2016.

Hoe een bestand openen AS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand AS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de AS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand AS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand AS openen

Andere problemen met een bestand AS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand AS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken AS:

  • het gekozen bestand AS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand AS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand AS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand