Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ASP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ASP . Als je het bestand wilt openen ASP , of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ASP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Active Server Page Script Page Microsoft

Wat is een bestand ASP ?

Een ASP-bestand is een webpagina gemaakt door een webontwikkelaar die zich op een webserver bevindt en kan scripts bevatten die zijn geschreven in VBScript of JavaScript. Het wordt geparseerd op de server, die HTML produceert die naar de browser van de client is verzonden. ASP-bestanden worden vaak gebruikt door ASP.NET-sites en websites die worden gehost op Windows-servers die Microsoft IIS uitvoeren.

ASP-bestanden lijken op .HTML-bestanden, maar worden een beetje anders gebruikt. Wanneer een webbrowser een HTML-bestand aanvraagt, stuurt de server het bestand alleen door. Wanneer een webbrowser echter een ASP-bestand aanvraagt, stuurt de server het verzoek door de ASP-motor, die het ASP-bestand analyseert en gewoon HTML oplevert die naar de browser van de client is verzonden. Aangezien ASP-pagina's op de server worden verwerkt, zien de website bezoekers de feitelijke ASP-code niet, alleen de HTML die wordt gegenereerd vanuit de scripts binnen de pagina. ASP-pagina's gebruiken gewoonlijk de extensie ".Asp" in plaats van ".Html."

Sinds de release van ASP 1.0 in 1996 zijn er slechts twee andere versies geweest, ASP 2.0 in 1997 en ASP 3.0 in 2000. In 2002 heeft Microsoft ASP.NET uitgegeven, die ASP vervangde. Nu wordt ASP gewoonlijk aangeduid als Classic ASP of ASP Classic. Door de brede implementatie van het ASP.NET-kader zijn ASP-pagina's grotendeels vervangen door .ASPX-pagina's. Enkele voordelen van ASP.NET over ASP zijn het gebruik van meer talen zoals C #, VB.NET, J # en Delphi.NET, evenals verbeterde prestaties met gecompileerde code, geavanceerde debugging en betere runtime foutbehandeling.

Default.Asp - De standaardwebpagina geladen wanneer een client browser een webserver directory aanvraagt ​​op een Microsoft IIS-gebaseerde server. Bijvoorbeeld, wanneer een client http://www.Sampledomain.Com/ aanvraagt, laadt de server http://www.Sampledomain.Com/Default.Asp, tenzij het is geconfigureerd om een ​​ander bestand te laden.

Hoe een bestand openen ASP ?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ASP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ASP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ASP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ASP openen

Andere problemen met een bestand ASP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ASP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ASP :

  • het gekozen bestand ASP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ASP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ASP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand