Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ACB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ACB. Als je het bestand wilt openen ACB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ACB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Color Book Format Adobe Systems

Wat is een bestand ACB?

Een ACB-bestand is een aangepast kleurenbestand dat wordt gebruikt door Photoshop, een beeldbewerkingsprogramma. Het bevat kleurrecords, waaronder kleurnamen, kleurcodes, RGB- en CMYK-componenten, lichtheid en chrominantie. ACB-bestanden bevatten ook koptekstinformatie voor de boekweergave, titel, omschrijving, kleurentelling en andere bestandsinformatie.

Kleurboeken worden gebruikt voor het maken van afbeeldingen die voldoen aan bepaalde kleurenstandaarden. Sommige kleurencatalogussen zijn bijvoorbeeld beter voor schermweergaven, terwijl anderen beter kunnen scannen of afdrukken. In Photoshop CS5 kunt u een kleurboek kiezen wanneer u de knop Kleurbibliotheken selecteert in het venster Kleurkiezer. Verscheidene ACB-bestanden worden geleverd met de Photoshop-installatie in de directory PresetsColor Books.

Photoshop biedt kleurboeken voor kleurencatalogussen zoals ANPA, DIC, FOCOLTONE, HKS, PANTONE, TOYO en TRUMATCH.

Adobe InDesign en Illustrator gebruiken ook kleurboeken die zijn opgeslagen in ACB-bestanden.

Hoe een bestand openen ACB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ACB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ACB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ACB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ACB openen

Andere problemen met een bestand ACB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ACB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ACB:

  • het gekozen bestand ACB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ACB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ACB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand