Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ADMX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ADMX. Als je het bestand wilt openen ADMX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ADMX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Administrative XML Template Format Microsoft

Wat is een bestand ADMX?

Configuratiebestand dat wordt gebruikt door Windows Group Policy, een software technologie die wordt gebruikt om groepen computers te beheren. Bevat instellingen voor gebruikersaccounts, besturingssysteemconfiguraties en applicaties. Wordt gebruikt voor het opslaan van configuraties voor het gecentraliseerd beheer van veel computersystemen.

ADMX-bestanden bepalen wat gebruikers kunnen doen op hun computer. Bijvoorbeeld, een ADMX-bestand in een werkomgeving kan de toegang tot internet beperken of bepaalde soorten bestanden downloaden. Windows 7-beheerders kunnen toegang krijgen tot lokaal beleid met behulp van het MMC-snap-in (.MSC-bestand) van de lokale groepsbeleidseditor, die gpedit.Msc heet en in de map WindowsSystem32 staat.

Windows Group Policy wordt vaak opgezet met Active Directory, een machtigingsbeheerder. Het kan ook werken met andere ondersteunende toestemmings technologieën.

ADMX-bestanden kunnen worden geëxporteerd naar een tab-gescheiden tekstbestand met behulp van het ADM File Parser (AdmX) command line tool. Het hulpprogramma is opgenomen in het pakket Windows Server 2003 Resource Kit Tools.

ADMX-bestanden werden geïntroduceerd met Windows Vista en Windows Server 2008.

Hoe een bestand openen ADMX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ADMX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ADMX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ADMX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ADMX openen

Andere problemen met een bestand ADMX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ADMX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ADMX:

  • het gekozen bestand ADMX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ADMX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ADMX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand