Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ARC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ARC. Als je het bestand wilt openen ARC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ARC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
ARC Lossless Data Compression And Archive Format Ivan Zahariev

Wat is een bestand ARC?

Gecomprimeerd bestandsarchief dat is gemaakt als een Macintosh-hiërarchisch bestandssysteem (HFS) -archief of een MS-DOS-archief met standaard MS-DOS-compressie. Bevat een verzameling gecomprimeerde bestanden, die elk mogelijk worden gecomprimeerd met een andere compressietechniek.

ARC-bestanden werden vaak gebruikt in de late jaren tachtig en begin jaren negentig. Ze worden zelden gebruikt en vervangen door nieuwere, efficiënter compressiealgoritmen.

Terwijl ARC-bestanden voornamelijk gebruikt werden voor MS-DOS en oudere versies van Macintosh-computers, kunnen diverse huidige programma's ze nog openen, zoals StuffIt en WinZip.

Hoe een bestand openen ARC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ARC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ARC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ARC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ARC openen

Andere problemen met een bestand ARC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ARC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ARC:

  • het gekozen bestand ARC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ARC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ARC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ARC
ARC naar ZIPARC naar PEA