Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ARW Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ARW. Als je het bestand wilt openen ARW, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ARW

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Sony Digital Camera RAW Image Format Sony

Wat is een bestand ARW?

Digitale foto gevangen door een Sony digitale camera, en gebaseerd op de TIFF specificatie. Bevat ruwe, ongecomprimeerde beeldgegevens zoals vastgelegd door de CCD van de camera. Kan worden aangepast met behulp van beeldbewerkingssoftware alvorens te exporteren naar gewone rasterformaten zoals .JPG of .TIFF.

Verschillende Sony-camera-modellen kunnen RAW's opslaan met dezelfde ".Arw" -bestanduitbreiding, maar met een ander formaat. Dit komt omdat de CCD op een cameramodel kan verschillen van de CCD op een andere camera. Daarom moet u de documentatie van uw fotobewerkingssoftware controleren voordat u ervan uitgaat dat het een specifiek cameramodel ondersteunt.

Terwijl Sony Camera A en Sony Camera B allebei de extensie ".Arw" kunnen gebruiken, kunnen ze een ander RAW-formaat gebruiken.

Hoe een bestand openen ARW?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ARW niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ARW lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ARW associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ARW openen

Andere problemen met een bestand ARW

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ARW bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ARW:

  • het gekozen bestand ARW is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ARW met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ARW bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ARW
ARW naar NEF