Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ATR Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ATR. Als je het bestand wilt openen ATR, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ATR

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Atari 8-bit Disk Image Atari

Wat is een bestand ATR?

Schijfafbeelding gemaakt op een Atari computersysteem. Bevat een exacte kopie van een Atari 8-bits geformatteerde schijf. Kan een single- of dubbeldichtheidsbeeld zijn die 720 of 1440 sectoren bevat.

ATR-bestanden kunnen op een pc worden gemonteerd met behulp van een Atari 8-bit computer emulatie programma zoals PC Xformer, APE of SIO2PC.

Hoe een bestand openen ATR?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ATR niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ATR lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ATR associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ATR openen

Andere problemen met een bestand ATR

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ATR bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ATR:

  • het gekozen bestand ATR is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ATR met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ATR bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand