Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

AVCHD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand AVCHD. Als je het bestand wilt openen AVCHD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ AVCHD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
High Definition Video Format Sony, Panasonic

Wat is een bestand AVCHD?

Een file-based formaat voor digitale opname en weergave van high-definition video. De naam is een acroniem die staat voor Advanced Video Coding High Definition.

Het AVCHD-formaat is in 2006 geïntroduceerd nadat deze door gezamenlijk ontwikkeld werd door Sony en Panasonic, voornamelijk voor gebruik in high definition consumentencamera's. Als een formaat favoriet AVCHD vergelijkbaar met .HDV en is een formaat dat aanvaardbaar is voor professioneel gebruik.

Afspelen van het AVCHD-formaat wordt niet ondersteund door alle Blu-ray Disc-spelers, aangezien AVCHD veel formaten overeenkomt met Blu-ray Disc, het is niet onderdeel van de Blu-ray Disc-specificatie.

Er is een bekende incompatibiliteit van het AVCHD-formaat in de originele HD Writer-import- en bewerkingssoftware van Panasonic, die van 2006 tot 2008 is verzonden. Deze versie van HD Writer kan het huidige 1080i-formaat of nieuwere formaten zoals 1080p50 of 1080p60 niet herkennen. De nieuwere HD Writer AE kan de nieuwere 1080i-indeling eigenlijk lezen, terwijl versies 2 en hoger 1080p kunnen lezen (in beide framesnelheden).

Hoe een bestand openen AVCHD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand AVCHD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de AVCHD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand AVCHD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand AVCHD openen

Andere problemen met een bestand AVCHD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand AVCHD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken AVCHD:

  • het gekozen bestand AVCHD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand AVCHD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand AVCHD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand