Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

AVI Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand AVI. Als je het bestand wilt openen AVI, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ AVI

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Audio Video Interleave Movie Format Microsoft

Wat is een bestand AVI?

Een AVI-bestand is een bestand opgeslagen in een multimedia-containerformaat gemaakt door Microsoft. Het slaat video- en geluidsdata op die in een aantal codecs kunnen worden gecodeerd, zoals DivX en XviD. AVI-bestanden gebruiken meestal minder compressie dan vergelijkbare formaten zoals .MPEG en .MOV.

Het AVI-formaat is gebaseerd op het RIFF-bestand (Resource Interchange File Format), dat is een containerformaat dat oorspronkelijk in 1991 werd vrijgegeven om multimedia te bewaren. Het AVI-formaat werd een jaar later in 1992 door Microsoft geïntroduceerd en wordt ondersteund door verschillende videospelers. De speler moet echter de codec ondersteunen die gebruikt wordt om de videodata te coderen. Voor meer informatie, bekijk het Help-artikel van FileInfo.Com Playing AVI Files.

Hoe een bestand openen AVI?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand AVI niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de AVI lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand AVI associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand AVI openen

Andere problemen met een bestand AVI

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand AVI bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken AVI:

  • het gekozen bestand AVI is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand AVI met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand AVI bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies AVI
AVI naar BIKAVI naar 3G2AVI naar 3GPAVI naar 3GPPAVI naar 3GPP2AVI naar ASFAVI naar DASHAVI naar DVR-MSAVI naar F4VAVI naar H263AVI naar H264AVI naar M2SAVI naar M2TSAVI naar M4VAVI naar MJPGAVI naar MKVAVI naar MOVAVI naar MP3AVI naar MP4AVI naar MPEGAVI naar MPGAVI naar MPG2AVI naar MPG4AVI naar MTSAVI naar OGVAVI naar SWFAVI naar TPDAVI naar TRPAVI naar WMVAVI naar XVID