Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

AY Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand AY. Als je het bestand wilt openen AY, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ AY

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Project Format N/A

Wat is een bestand AY?

Audio-bestand dat wordt gebruikt door games uit oudere computersystemen die een General Sounds AY-serie sound chip hadden. Bevat een "chiptune", dat een geluidsformaat specificeert waarmee de geluidskaartchip geluiden kan realiseren in real time. Kan worden afgespeeld met een programma dat de AY sound chip emuleert.

AY-bestanden werden doorgaans gebruikt door Amstrad CPC (Color Personal Computer) spellen, die in de jaren tachtig werden ontwikkeld. Ze werden ook gebruikt door Spectrum ZX games en Atari ST spellen.

Hoe een bestand openen AY?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand AY niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de AY lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand AY associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand AY openen

Andere problemen met een bestand AY

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand AY bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken AY:

  • het gekozen bestand AY is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand AY met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand AY bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand