Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

BASHRC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand BASHRC. Als je het bestand wilt openen BASHRC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ BASHRC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Bash Shell Startup Script Configuration Format The GNU Project

Wat is een bestand BASHRC?

Shell bestand gebruikt door Linux en Mac OS X terminal applicaties. Bevat setup-instructies voor de shell, zoals declaraties voor omgevingsvariabelen en standaard scripts om te draaien. Vaak gebruikt voor het instellen van gebruikersprompt voorkeuren, evenals paden voor gemeenschappelijke directories en programma executables.

BASHRC-bestanden worden automatisch uitgevoerd wanneer een gebruiker een nieuwe shell maakt die een niet-interactieve login shell is. Met andere woorden, BASHRC-bestanden rennen voor elke Bash-opdracht die wordt uitgevoerd nadat de terminal is aangemaakt. Dit kan handig zijn voor het initialiseren van dezelfde instellingen voor ingebedde shell scripts.

BASHRC-bestanden verschillen van .BASH_PROFILE-bestanden, die worden uitgevoerd voor interactieve login shells (wanneer een gebruiker inloggegevens legt of een nieuwe terminal opent).

BASHRC bestanden zijn verborgen en bevatten geen bestandsnaam prefix. Ze hebben altijd de bestandsnaam .Bashrc en bevinden zich in de home directory van de gebruiker.

Hoe een bestand openen BASHRC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand BASHRC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de BASHRC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand BASHRC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand BASHRC openen

Andere problemen met een bestand BASHRC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand BASHRC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken BASHRC:

  • het gekozen bestand BASHRC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand BASHRC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand BASHRC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand