Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

BSP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand BSP. Als je het bestand wilt openen BSP, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ BSP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Quake 2 Map Format id Software

Wat is een bestand BSP?

Kaartbestand gebruikt door games ontwikkeld met een van de Quake-game motoren. Bevat de indeling informatie, objecten en middelen voor een level map. Gebruikt door veel spellen, waaronder Quake, Quake 2, Quake 3, Half-Life, Half-Life 2, Team Fortress, Counter-Strike, Counter-Strike: Condition-Zero, Portal en Call of Duty: World at War.

BSP staat voor 'Binary Space Partitioning', dat is een techniek die ingewikkelde veelhoeken in convex sets verdeelt. Hierdoor kunnen 3D-kaarten sneller worden weergegeven. BSP-bestanden bestaan ​​uit "klontjes", die stukjes gegevens zijn die zijn gedefinieerd in de bestandshoofd. Deze omvatten entiteiten, knooppunten, vertices, vliegtuigen, bladeren, zichtbaarheid, gezichten en texturen.

BSP kaarten worden samengesteld in een binair formaat. Ze kunnen worden samengesteld uit .MAP-bestanden met behulp van tools zoals Q3Map2 en Irrlicht. Ze kunnen ook worden gemaakt met behulp van id-softwareprogramma's zoals GtkRadiant en DarkRadiant.

Aangezien BSP bestanden zijn samengesteld uit map editor projecten, worden ze meestal niet direct aangepast. Sommige BSP map decompilers bestaan, zoals Q3Map2, EntSpy, Vmex en BSP2MAP, maar ze ontbinden BSP-bestanden niet goed.

Quake-motoren die BSP-bestanden gebruiken, bevatten id Tech 1 (Doom Engine), Quake Engine (de originele Quake engine), id Tech 2 (Quake II Engine), id Tech 3 (oorspronkelijk gebruikt voor Quake III Arena) en id Tech 4 oorspronkelijk gebruikt voor Doom 3).

Aangezien de bronmotor van de klep afkomstig is van de Quake-motor, gebruikt het ook BSP-bestanden voor kaarten. De Source Engine werd gebruikt voor het ontwikkelen van spellen zoals Half-Life 2 en Team Fortress 2.

Hoe een bestand openen BSP?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand BSP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de BSP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand BSP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand BSP openen

Andere problemen met een bestand BSP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand BSP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken BSP:

  • het gekozen bestand BSP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand BSP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand BSP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand