Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CEL Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CEL. Als je het bestand wilt openen CEL, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CEL

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Lumena CEL Bitmap Image Format Affymetrix

Wat is een bestand CEL?

Een CEL-bestand is een gegevensbestand dat is gecreëerd door Affymetrix DNA microarray beeldanalysesoftware. Het bevat de gegevens die uit 'probes' worden geëxtraheerd op een Affymetrix GeneChip en kunnen duizenden gegevenspunten opslaan, waardoor het groot is in bestandsgrootte. CEL-bestanden kunnen worden verwerkt door softwarealgoritmen en worden weergegeven op een 2D-rooster als onderdeel van een algemeen genoom-experiment.

Een Affymetrix GeneChip is een biologische chip die een microarray bevat die geldig is voor één experiment. Om deze chips te creëren, is een glas- of siliciumglijbaan getekend met probes, die uitdrukkingsniveaus (intensiteiten) als perfecte match (PM) en mismatch (MM) waarden rapporteren, op basis van of ze complementair zijn aan het oorspronkelijke DNA-monster. Deze waarden kunnen worden gebruikt voor het bestuderen van DNA-veranderingen, genaamd single-nucleotide polymorphisms (SNPs), die worden gebruikt bij onderzoek naar mens en dierziekte.

Het CEL-bestandsformaat heeft meerdere versies, die verschillende opmaak gebruiken. Bijvoorbeeld, versie 3 gebruikt ASCII-tekstformatering, terwijl versie 4 een binair formaat gebruikt.

CEL-bestanden vereisen een bijbehorend .CDF-bestand, dat is het woordenboek voor de rauwe sonde-niveaugegevens die zijn opgeslagen in het CEL-bestand. MATLAB heeft een ingebouwde functie genaamd affyread die gebruikt kan worden om CEL-bestanden te lezen in de Windows-versie van de software.

Hoe een bestand openen CEL?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CEL niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CEL lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CEL associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CEL openen

Andere problemen met een bestand CEL

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CEL bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CEL:

  • het gekozen bestand CEL is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CEL met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CEL bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand