Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CFG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CFG. Als je het bestand wilt openen CFG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CFG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Configuration Files N/A

Wat is een bestand CFG?

Een CFG-bestand is een generieke voorkeurbestand die instellingen en configuratiegegevens opslaat. Het wordt gebruikt door verschillende programma's, wat betekent dat verschillende CFG-bestanden gegevens in verschillende formaten kunnen opslaan. CFG-bestanden mogen normaal niet handmatig worden geopend, maar kunnen worden opgeslagen in een tekstformaat die in een tekstbewerker kan worden bekeken.

Generieke configuratiebestanden worden vaak "config.Cfg" genoemd. Tekstgebaseerde CFG-bestanden bevatten vaak een variabele en waarde per regel in de volgende indeling:

var1 = laag var2 = med var3 = hoog

Om te testen of een programma automatisch een standaard CFG-bestand genereert, beweeg het configuratiebestand uit de standaardmap wanneer het programma niet wordt uitgevoerd. Open vervolgens het programma en controleer de map om te zien of er een nieuw CFG-bestand is gemaakt. Ook kan een CFG-bestand soms worden verplaatst of verwijderd om terug te keren naar de standaardinstellingen van een programma.

Linux-configuratiebestanden gebruiken gewoonlijk de .CONF-extensie in plaats van CFG.

Hoe een bestand openen CFG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CFG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CFG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CFG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CFG openen

Andere problemen met een bestand CFG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CFG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CFG:

  • het gekozen bestand CFG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CFG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CFG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand