Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CG. Als je het bestand wilt openen CG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
NVidia CgFX Format NVIDIA

Wat is een bestand CG?

Bestand geschreven in de Cg-programmeertaal, een 3D-beelddefinitietaal ontwikkeld door NVIDIA. Bevat broncode die de vorm, uitstraling en beweging van een 3D-model definieert. Gebruikt door verschillende spellen en andere programma's die 3D-inhoud gebruiken.

Cg is een populaire keuze voor multi-platform 3D-contentontwikkeling omdat de taal een abstraktionslaag biedt waarmee ontwikkelaars OpenGL-, DirectX-, Windows-, Linux- en Mac-platforms kunnen targeten zonder gebruik te maken van de assemblage taal met een laag niveau van grafische hardware.

Cg staat voor "C voor grafieken", omdat het gebaseerd is op de C-programmeertaal.

Hoe een bestand openen CG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CG openen

Andere problemen met een bestand CG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CG:

  • het gekozen bestand CG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand