Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CHD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CHD. Als je het bestand wilt openen CHD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CHD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
MAME Compressed Hard Disk Format The MAME Team

Wat is een bestand CHD?

Arcade game disk image gebruikt door sommige MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) emulatorspellen. Bewaart een gecomprimeerde versie van de gehele inhoud van de harde schijf van een arcade-machine. Gebruikt in combinatie met een spel ROM om het spel te laden.

Als u een MAME arcade game wilt laden, moet u het CHD-bestand in een map plaatsen met dezelfde naam als het prefix van de ROM-naam (sommige emulators gebruiken een enkele generieke directory voor alle CHD-bestanden). Bijvoorbeeld, voor een ROM met de bestandsnaam mygame.Zip, een CHD-bestand genaamd mygame.Chd, en een ROM-map Roms, emulators gebruiken vaak de volgende conventie: /Roms/mygame.Zip /Roms/mygame/mygame.Chd Enkele CHD bestanden zijn groot in grootte door de oorspronkelijke grootte van de arcade harde schijf. Daarom, hoewel CHD-bestanden gecomprimeerd zijn, kunnen ze nog steeds grote hoeveelheden schijfruimte hebben.

Hoe een bestand openen CHD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CHD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CHD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CHD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CHD openen

Andere problemen met een bestand CHD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CHD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CHD:

  • het gekozen bestand CHD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CHD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CHD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand