Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CMD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CMD. Als je het bestand wilt openen CMD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CMD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Windows Command Script Format Microsoft

Wat is een bestand CMD?

Batch-bestand dat een reeks commando's bevat die in volgorde worden uitgevoerd. Introduceerd met Windows NT, maar kan worden uitgevoerd door DOS of Windows NT-systemen. Net als een .BAT-bestand, maar wordt uitgevoerd door CMD.EXE in plaats van COMMAND.COM.

Aangezien CMD-bestanden worden opgeslagen in een gewoon tekstformaat, kunnen ze bekeken en bewerkt worden met een teksteditor.

Hoe een bestand openen CMD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CMD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CMD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CMD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CMD openen

Andere problemen met een bestand CMD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CMD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CMD:

  • het gekozen bestand CMD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CMD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CMD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand