Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

COM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand COM. Als je het bestand wilt openen COM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ COM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Command Executable Format Microsoft

Wat is een bestand COM?

Een COM-bestand is een uitvoerbaar programma dat door MS-DOS en Windows kan worden uitgevoerd. Het is opgeslagen in een binair formaat en is vergelijkbaar met een .EXE-bestand, maar verschilt doordat het een maximale grootte van ongeveer 64KB heeft en geen header of metagegevens heeft. COM-bestanden worden vaak gebruikt voor het uitvoeren van een set instructies, terwijl EXE-bestanden worden gebruikt voor volledig ontwikkelde programma's.

Zowel DOS als Windows hebben jarenlang de extensie ".Com" gebruikt en de extensie ".Com" mag niet worden verward met de ".Com" internet domeinnaam.

Als een map zowel EXE als COM bestanden bevat met dezelfde bestandsnaam (eG, run.Exe en run.Com), wordt de COM-bestand uitgevoerd door de DOS- of Windows-opdrachtprompt als u de bestandsnaam zonder de extensie typt.

COMMAND.COM - het Windows shell programma dat wordt gebruikt door DOS en Windows 95, 98 en Me. Het werd vervangen door cmd.Exe in latere versies van Windows.

Hoe een bestand openen COM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand COM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de COM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand COM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand COM openen

Andere problemen met een bestand COM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand COM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken COM:

  • het gekozen bestand COM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand COM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand COM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand