Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CPTX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CPTX. Als je het bestand wilt openen CPTX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CPTX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Captivate Project Format Adobe Systems

Wat is een bestand CPTX?

Een CPTX-bestand is een projectbestand dat is gemaakt door Adobe Captivate, een schermopname-applicatie die wordt gebruikt om multimedia eLearning-producten te maken. Het bevat een of meer dia's die schermopnamen, audio of andere interactieve inhoud kunnen bevatten. CPTX-bestanden worden gebruikt voor het maken van LMS-producten (LMS), zoals demonstraties van software, simulaties en quizzen.

CPTX-bestanden kunnen worden geëxporteerd naar een .SWF-bestand, dat kan worden afgespeeld in de Adobe Flash Player of andere SWF-compatibele speler. Ze kunnen ook worden geëxporteerd naar een alleenstaande Windows-uitvoerbare (.EXE-bestand).

De CPTX-extensie werd geïntroduceerd met Captivate 5. Vorige versies gebruikt de .CP-extensie. Adobe Captivate maakt deel uit van de Adobe Technical Communication Suite.

Hoe een bestand openen CPTX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CPTX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CPTX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CPTX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CPTX openen

Andere problemen met een bestand CPTX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CPTX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CPTX:

  • het gekozen bestand CPTX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CPTX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CPTX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand