Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CR2 Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CR2. Als je het bestand wilt openen CR2, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CR2

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Canon Digital Camera RAW Image Format Version 2.0 Canon

Wat is een bestand CR2?

Een CR2-bestand is een rauwe camerabeeld gemaakt door Canon digitale camera's. Het slaat op ongekomprimeerde beeldgegevens precies hoe het door de CCD is vastgelegd. CR2-bestanden kunnen worden aangepast voor witbalans en belichting met behulp van verscheidene software voor het bewerken van beeldbewerkingen, inclusief de software die is gebundeld met de aankopen van Canon digitale camera's.

CR2-bestanden worden opgeslagen in een formaat gebaseerd op de TIFF-specificatie. Sommige eerdere versies van Canon digitale camera's gebruiken ook het .CRW formaat, dat is gebaseerd op het Camera Image File Format (CIFF).

Hoe een bestand openen CR2?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CR2 niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CR2 lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CR2 associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CR2 openen

Andere problemen met een bestand CR2

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CR2 bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CR2:

  • het gekozen bestand CR2 is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CR2 met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CR2 bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies CR2
CR2 naar JPGCR2 naar BMPCR2 naar GIFCR2 naar JPEGCR2 naar PNGCR2 naar PSBCR2 naar PSDCR2 naar RAW