Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CSV Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CSV. Als je het bestand wilt openen CSV, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CSV

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Comma Separated Value Format N/A

Wat is een bestand CSV?

Een CSV-bestand is een komma-gescheiden waardenbestand dat vaak wordt gebruikt door spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel of OpenOffice Calc. Het bevat eenvoudige tekstdatasets, gescheiden door komma's met elke nieuwe regel in het CSV-bestand dat een nieuwe databasereeks vertegenwoordigt en elke databasereeks bestaat uit een of meerdere velden gescheiden door een komma. CSV-bestanden worden vaak geopend door spreadsheetprogramma's die worden georganiseerd in cellen of gebruikt voor het overbrengen van gegevens tussen databases.

Het CSV-gegevensuitwisselingsformaat wordt ondersteund door een groot aantal persoonlijke, zakelijke en wetenschappelijke programma's. Door zijn brede ondersteuning is het formaat bijzonder nuttig bij het overdragen van tabelgegevens tussen programma's.

Het bestand is ook handig om gegevens die zijn opgeslagen in een eigen formaat, zoals een .XLSX-bestand, over te dragen naar een ander programma dat geen XLSX-formaat ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld duizenden contactpersonen exporteren van een e-maildienst naar een CSV-bestand en importeer het bestand vervolgens in een adresorganisator of een andere e-maildienst.

Hoe een bestand openen CSV?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CSV niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CSV lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CSV associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CSV openen

Andere problemen met een bestand CSV

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CSV bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CSV:

  • het gekozen bestand CSV is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CSV met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CSV bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies CSV
CSV naar SPBCSV naar ACCDBCSV naar DOCCSV naar ODSCSV naar OFXCSV naar PDFCSV naar RTFCSV naar TXTCSV naar VCFCSV naar XLSCSV naar XLSBCSV naar XLSHTMLCSV naar XLSMCSV naar XLSX