Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DCB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DCB. Als je het bestand wilt openen DCB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DCB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Concordance Database Control Block Format LexisNexis

Wat is een bestand DCB?

Database bestand gemaakt door Concordance, een litigieuze document management programma. Sla de database structuur op, maar sla de actuele gegevensrecords niet op. Handelt als de database "project bestand" omdat de database loopt wanneer het wordt geopend.

Concordantie databases kunnen verschillende soorten digitale documenten opslaan, waaronder e-mailberichten, Word-documenten, PDF's en gescande documentdocumenten. De software kan ook de documenten indexeren zodat ze doorzoekbaar zijn. Dit helpt bij het procesproces bij het onderzoeken en herhalen van honderden of duizenden documenten.

Een Concordance-database bestaat eigenlijk uit verschillende bestanden. Het DCB-bestand slaat de structuur van de gegevens op, terwijl andere bestanden de data-records, indexen en andere gegevensbestanden opslaan. Wanneer een DCB-bestand wordt geopend, vindt Concordance de andere databasebestanden en laad ze automatisch.

DCB staat voor 'data control block', dat de functie van het bestandstype beschrijft, namelijk dat de structuur van de gegevens in het DCB-bestand wordt geregeld.

Hoe een bestand openen DCB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DCB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DCB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DCB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DCB openen

Andere problemen met een bestand DCB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DCB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DCB:

  • het gekozen bestand DCB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DCB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DCB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand