Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DCM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DCM. Als je het bestand wilt openen DCM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DCM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Dicom Medicine Image File Format NEMA

Wat is een bestand DCM?

Beeldbestand opgeslagen in het digitale formaat en communicatie in de geneeskunde (DICOM) beeldformaat. Gemaakt door de National Electrical Manufacturers Association (NEMA) als standaard voor het distribueren en bekijken van medische beelden, zoals MRI's, CT-scans en echografiebeelden.

DICOM-afbeeldingen bevatten ook de identificatiegegevens van de patiënt, die de beeldgegevens koppelen aan een bepaalde persoon.

Hoe een bestand openen DCM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DCM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DCM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DCM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DCM openen

Andere problemen met een bestand DCM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DCM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DCM:

  • het gekozen bestand DCM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DCM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DCM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DCM
DCM naar JPG