Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DDS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DDS. Als je het bestand wilt openen DDS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DDS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
DirectDraw Surface Format Microsoft

Wat is een bestand DDS?

Een DDS-bestand is een afbeeldingsbestand dat is opgeslagen in een rasterbeeldformaat dat door Microsoft DirectX wordt gebruikt om teksturen en omgevingen op te slaan. Het kan gecomprimeerde en ongecomprimeerde pixelformaten opslaan en wordt soms gebruikt voor het opslaan van Windows desktop achtergronden of wallpapers. DDS bestanden worden ook gebruikt voor het texturen van video game unit modellen.

Hoe een bestand openen DDS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DDS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DDS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DDS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DDS openen

Andere problemen met een bestand DDS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DDS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DDS:

  • het gekozen bestand DDS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DDS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DDS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand