• Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DIA Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DIA. Als je het bestand wilt openen DIA, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DIA
Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
DIA Drawing Format Dia

Wat is een bestand DIA?

Tekenbestand gemaakt door Dia, een applicatie gebruikt om gestructureerde diagrammen te tekenen. Bevat XML-gegevens gecomprimeerd met behulp van Gzip compressie. Bevat zowel tekst als getekende objecten, zoals blokken, lijnen en curven. Kan worden geëxporteerd naar verschillende bestandsindelingen, waaronder .EPS, .SVG, .FIG en .PNG.

Hoe een bestand openen DIA?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DIA niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DIA lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DIA associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DIA openen
Andere problemen met een bestand DIA

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DIA bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DIA:

  • het gekozen bestand DIA is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DIA met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DIA bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand