Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DIAGCAB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DIAGCAB. Als je het bestand wilt openen DIAGCAB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DIAGCAB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Windows Troubleshooting CAB Format Microsoft

Wat is een bestand DIAGCAB?

Een DIAGCAB-bestand is een bestand dat wordt gebruikt door het Microsoft Diagnostic Tool (ook wel de WTP-wizard genoemd), een WTP-programma (Windows Troubleshooting Platform) waarmee hardware- en softwareproblemen in Windows worden opgespoord en opgelost. Het bevat een .CAB-bestand en wordt speciaal gebruikt voor het diagnosticeren en repareren van computerproblemen.

WTP bevat een wizard die u door een reeks stappen leidt die u helpen bij het lokaliseren en oplossen van problemen op uw computer. Als de diagnose is voltooid, kunt u diagnostische informatie via internet naar een vertrouwde bron sturen, zodat u uw computer kan diagnosticeren en repareren.

WTP wordt gebruikt door fabrikanten van originele apparatuur (OEM's) en onafhankelijke softwareverkopers (ISV's) om problemen op te lossen die door klanten worden ervaren. Ze worden ook gebruikt door systeembeheerders. DIAGCAB-bestanden worden soms gepost op websites en gedownload door gebruikers. Als deze op deze manier worden verspreid, ondertekenen de makers van de bestanden ze digitaal digitaal om te verifiëren dat ze van een vertrouwde bron zijn.

DIAGCAB-bestanden kunnen worden aangemaakt met de tools Makecab.Exe en Cabarc.Exe. Ze kunnen digitaal ondertekend worden met Signtool.Exe. Ze worden uitgevoerd met behulp van het Microsoft Support Diagnostic Tool (msdt.Exe). Om het DIAGCAB bestand met MSDT uit te voeren, zoek "msdt" in het menu Start en selecteer het programma uit de lijst met resultaten. Voer vervolgens het wachtwoord in (vaak geleverd door een Microsoft-supportprofessional) en volg de aanwijzingen op het scherm om het DIAGCAB-bestand te kunnen uitvoeren.

DIAGCAB-bestanden werden voor het eerst gebruikt in Windows Vista, dus als u een eerdere Windows-versie uitvoert, zoals Windows XP, herkent Windows het bestand niet.

Hoe een bestand openen DIAGCAB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DIAGCAB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DIAGCAB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DIAGCAB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DIAGCAB openen

Andere problemen met een bestand DIAGCAB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DIAGCAB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DIAGCAB:

  • het gekozen bestand DIAGCAB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DIAGCAB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DIAGCAB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand