Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DIB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DIB. Als je het bestand wilt openen DIB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DIB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Device-Independent Bitmap Graphic N/A

Wat is een bestand DIB?

Generieke Windows of OS / 2 bitmap grafisch. Net als een .BMP-bestand, maar heeft verschillende header-informatie. Ondersteunt 1, 4, 8 en 24 bits per pixel als het beeld niet gecomprimeerd is en 4 en 8 bits per pixel als de afbeelding RLE-compressie gebruikt. Een 24-bits DIB-afbeelding bevat 8 bits of 1 byte voor elke RGB-kleur.

Aangezien DIB-bestanden in een standaard bitmapformaat zijn opgeslagen, kunnen ze worden geopend door de meeste beeldbewerkers en beeldweergave toepassingen.

Hoe een bestand openen DIB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DIB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DIB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DIB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DIB openen

Andere problemen met een bestand DIB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DIB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DIB:

  • het gekozen bestand DIB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DIB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DIB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DIB
DIB naar PNG