Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DICOM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DICOM. Als je het bestand wilt openen DICOM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DICOM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Dicom Medicine Image File Format NEMA

Wat is een bestand DICOM?

Afbeelding gecreëerd in de Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM) formaat, dat is ontwikkeld door de NEMA (National Electrical Manufacturers Association) voor het uitwisselen en bekijken van medische beelden, zoals CT-scans, MRI's en echografiebeelden.

DICOM-bestanden kunnen ook identificatiegegevens bevatten voor patiënten, zodat de afbeelding gekoppeld is aan een specifiek individu.

U kunt DICOM-bestanden online bekijken met Jack Imaging via bepaalde webbrowsers. Het is alleen compatibel met Chrome, Opera, Firefox en Internet Explorer met de Google Chrome Frame-extensie geïnstalleerd.

DICOM-beelden gebruiken meestal de .DCM-extensie.

Hoe een bestand openen DICOM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DICOM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DICOM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DICOM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DICOM openen

Andere problemen met een bestand DICOM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DICOM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DICOM:

  • het gekozen bestand DICOM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DICOM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DICOM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand