Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DMG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DMG. Als je het bestand wilt openen DMG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DMG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Apple Mac OS X Disk Image Format Apple

Wat is een bestand DMG?

Een DMG-bestand is een mountbare schijfafbeelding gemaakt in Mac OS X. Het bevat ruwe blokgegevens die typisch gecomprimeerd en soms gecodeerd zijn. DMG-bestanden worden meestal gebruikt voor OS X-softwareinstallaties die worden gedownload van internet en een virtuele schijf op het bureaublad monteren wanneer ze worden geopend.

Het DMG-formaat vervangt het oudere .IMG-bestandsformaat dat wordt gebruikt in Mac OS Classic. DMG-schijfafbeeldingen kunnen worden geopend met behulp van het Apple Disk Utility dat bij Mac OS X is gebundeld op Apple-computers.

DMG-bestanden zijn Mac-specifiek en zijn niet bedoeld voor gebruik in Windows. Windows Daemon Tools kan echter virtuele schijven van sommige DMG-afbeeldingsbestanden monteren. Andere hulpprogramma's kunnen ook DMG-bestanden converteren naar een formaat dat door Windows herkend kan worden.

Hoe een bestand openen DMG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DMG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DMG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DMG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DMG openen

Andere problemen met een bestand DMG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DMG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DMG:

  • het gekozen bestand DMG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DMG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DMG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DMG
DMG naar ISODMG naar BINDMG naar CDIDMG naar CIFDMG naar DAADMG naar IMGDMG naar ISZDMG naar MDFDMG naar NRG