Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DOTM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DOTM. Als je het bestand wilt openen DOTM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DOTM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Word 2007/ 2010 Open XML Macro-enabled Document Template Format Microsoft

Wat is een bestand DOTM?

Een DOTM-bestand is een document sjabloon gemaakt door Microsoft Word, een tekstverwerkingsprogramma. Het bevat de standaard layout, instellingen en macro's voor een document. DOTM-bestanden worden gebruikt om een ​​nieuw .DOCM-document te maken met ingebouwde macro's.

DOTM-bestanden lijken op .DOTX-bestanden, die ook door Word worden gemaakt. Ze zijn beiden gebruikt om sjablonen op te slaan die nuttig zijn voor het maken van meerdere documenten met dezelfde basislijnformattering en macro's. DOTM-bestanden worden echter gebruikt om macro's op te slaan, die een reeks commando's zijn die als één opdracht gecombineerd worden om automatisch een taak te voltooien. Ze stellen u in staat om tijd te besparen op operaties die u repetitief uitvoert, zoals gegevensinvoer of berekening.

U kunt macro's opnemen in Word die kan worden afgespeeld om een ​​taak te voltooien en hen toe te wijzen aan een knop in Word of toetsaanslag, waarmee u de reeks stappen gemakkelijk kunt uitvoeren. Als u een macro wilt opnemen, selecteert u View & rarr. Macros & rarr. Macro opnemen.

DOTM-bestanden werden geïntroduceerd met Microsoft Office 2007 en kunnen worden geopend in Word 2007 of een vorige versie van Word met Open XML-componentondersteuning.

Hoe een bestand openen DOTM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DOTM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DOTM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DOTM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DOTM openen

Andere problemen met een bestand DOTM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DOTM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DOTM:

  • het gekozen bestand DOTM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DOTM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DOTM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DOTM
DOTM naar PDFDOTM naar ABWDOTM naar DOCDOTM naar XPS