Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DOTX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DOTX. Als je het bestand wilt openen DOTX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DOTX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Word 2007 Or Word 2010 XML Document Template Format Microsoft

Wat is een bestand DOTX?

Een DOTX-bestand is een sjabloon gemaakt door Microsoft Word, een tekstverwerkingsprogramma. Het bevat standaard layouts en instellingen voor een document, inclusief stijlen, AutoText, werkbalken en macro's. DOTX-bestanden worden gebruikt als basislijn om meerdere .DOCX-documenten met dezelfde opmaak te maken.

De meeste computergebruikers kennen het DOCX-bestand, dat is het primaire bestandstype dat door Word is gecreëerd en een van de meest populaire documenttypen die door tekstverwerkers worden geopend en opgeslagen. DOTX-bestanden lijken zeer op DOCX-bestanden, maar worden gebruikt om sjablonen op te slaan. Ze bevatten veel dezelfde informatie die DOCX-bestanden bevatten, inclusief tekst, stijlen en afbeeldingen. Zij kunnen ook wachtwoord beveiligd zijn, wat nuttig is voor het beveiligen van inhoud in sjablonen die door meerdere mensen worden geopend en bewerkt.

DOTX-bestanden zijn handig voor gebruikers die meerdere Word-documenten moeten maken met dezelfde opmaak en soortgelijke inhoud, zoals CV's, bedrijfsplannen of nieuwsbrieven.

Word wordt ook geleverd met vooraf geladen DOTX-sjablonen waarmee u een document kunt maken met veel van de pagina-indelingselementen, lettertypen en stijlen. Afhankelijk van uw behoefte om het document aan te passen, kunt u eenvoudig het DOTX-bestand openen en uw nieuwe tekst plaatsen.

DOTX-bestanden vervangen .DOT-bestanden met de release van Microsoft Office 2007 en worden opgeslagen in het nieuwere Word-documentformaat in Word. Ze kunnen worden geopend in Microsoft Word 2007 of vorige versies van Word met Open XML-componentondersteuning.

Normal.Dotx - De normale sjabloon is de standaard sjabloon die wordt geopend wanneer gebruikers Word openen. Het is opgeslagen in het bestand Normal.Dotx en kan worden aangepast om aangepaste standaard sjabloon instellingen te maken.

Hoe een bestand openen DOTX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DOTX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DOTX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DOTX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DOTX openen

Andere problemen met een bestand DOTX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DOTX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DOTX:

  • het gekozen bestand DOTX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DOTX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DOTX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DOTX
DOTX naar DOCDOTX naar ABWDOTX naar DOCHTMLDOTX naar DOCMDOTX naar DOCMHTMLDOTX naar DOCXDOTX naar DOTDOTX naar DOTHTMLDOTX naar DOTMDOTX naar ODTDOTX naar PDFDOTX naar RTFDOTX naar WPDDOTX naar WPSDOTX naar WRI