Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DSN Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DSN. Als je het bestand wilt openen DSN, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DSN

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Database Source Name And Settings Format N/A

Wat is een bestand DSN?

Bestand gebruikt door verschillende database clientprogramma's om verbinding te maken met een database. Beschrijft eigenschappen, zoals de naam van de gegevensbron en de map, het verbindingsstuurprogramma, het serveradres, gebruikers-ID en een wachtwoord. Gebruikt door ODBC-stuurprogramma's om verbinding te maken met een bepaalde database, zoals een SQL Server- of Microsoft Access-database.

DSN-bestanden worden typisch opgeslagen in een gewone tekstbestanden. Sommige client database programma's gebruiken echter invoer in het Windows-register in plaats van DSN-bestanden.

De ODBC-gegevensbronbeheerder die in Windows is opgenomen, kan worden gebruikt om DSN-bestanden te maken. Het is te vinden in het Windows Configuratiescherm onder Administratieve hulpprogramma's of in het Startmenu door Programma's & rarr te selecteren. Administratieve Tools & Rarr. Gegevensbronnen (ODBC).

Hoe een bestand openen DSN?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DSN niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DSN lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DSN associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DSN openen

Andere problemen met een bestand DSN

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DSN bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DSN:

  • het gekozen bestand DSN is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DSN met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DSN bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand