Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DWG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DWG. Als je het bestand wilt openen DWG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DWG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
AutoCAD Drawing Format Autodesk

Wat is een bestand DWG?

Een DWG-bestand is een database van 2D- of 3D-tekeningen gemaakt met AutoCAD, een professioneel CAD-programma. Het bevat vectorbeelddata en metagegevens die de inhoud van het bestand beschrijven. DWG-bestanden hebben betrekking op .DXF-bestanden, die ASCII-versies van DWG-bestanden zijn.

DWG-bestanden kunnen op Windows worden bekeken met behulp van het gratis DWG TrueView-programma van Autodesk. Ze kunnen ook worden geopend door andere applicaties van derden die het DWG-formaat ondersteunen.

Verschillende varianten van het DWG formaat zijn gepubliceerd door AutoCAD. Sinds 2000 zijn de DWG 2000, DWG 2004, DWG 2007, DWG 2010 en DWG 2013 formaten geïntroduceerd. Hoewel deze formaten vergelijkbaar zijn, zijn hun bestandsstructuren iets anders. Daarom kunnen CAD-programma's van derden sommige DWG-bestanden openen, maar niet andere.

Hoe een bestand openen DWG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DWG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DWG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DWG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DWG openen

Andere problemen met een bestand DWG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DWG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DWG:

  • het gekozen bestand DWG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DWG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DWG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DWG
DWG naar PRTDWG naar 3DSDWG naar AIDWG naar ASCDWG naar ASMDWG naar DXFDWG naar EMZDWG naar PDFDWG naar PLTDWG naar PSDWG naar SATDWG naar SCMDWG naar SVGDWG naar SVGZDWG naar TC2DWG naar TC3DWG naar TCMDWG naar TCWDWG naar TCXDWG naar VDADWG naar VRLDWG naar VRMLDWG naar W2DDWG naar W3DDWG naar WRZDWG naar XPR