Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DXF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DXF. Als je het bestand wilt openen DXF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DXF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
AutoCAD DXF Drawing Exchange Format Autodesk

Wat is een bestand DXF?

Een DXF-bestand is een gegevensbestand opgeslagen in een door Autodesk ontwikkelde indeling en wordt gebruikt voor CAD-bestanden (computerondersteunde ontwerpen) vectorafbeeldingsbestanden, zoals AutoCAD-documenten. DXF-bestanden lijken op .DWG-bestanden, maar zijn meer compatibel met andere programma's, aangezien ze ASCII (tekst) zijn gebaseerd.

Het DXF-formaat is ontwikkeld als een universeel formaat zodat AutoCAD-documenten gemakkelijker kunnen worden geopend met andere programma's. Bijvoorbeeld, de Valve Hammer Editor kan 3D-modellen exporteren als DXF-bestanden, die kunnen worden geopend en bewerkt met andere 3D-modelleringsapplicaties.

Hoe een bestand openen DXF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DXF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DXF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DXF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DXF openen

Andere problemen met een bestand DXF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DXF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DXF:

  • het gekozen bestand DXF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DXF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DXF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DXF
DXF naar OBJDXF naar DWG