Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ECM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ECM. Als je het bestand wilt openen ECM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ECM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
ECM Disc Image Neill Corlett

Wat is een bestand ECM?

Schijfafbeelding gemaakt in de Foutcode Modeler (ECM) -formaat. Beveiligt de schijfafbeelding door overbodige foutcorrectiecodes en controlesummers te verwijderen. Hiermee kan de CD-afbeelding in grootte worden verlaagd voor overdracht via internet. Vaak gebruikt voor het comprimeren van spelconsolebeelden.

ECM-bestanden worden gemaakt van discbeelden zoals .BIN-, .CDI-, .NRG- en .CCD-bestanden. Eenmaal gecodeerd naar het ECM-formaat kan het ECM-bestand gecomprimeerd worden met behulp van .RAR-compressie of een ander compressiealgoritme. De resulterende gecomprimeerde afmeting kan 15-20% kleiner zijn dan de equivalente volledige disc gecomprimeerde afbeelding.

Om het originele cd-beeld van een gecomprimeerd ECM-bestand (eG, image.Nrg.Ecm.Rar) te herstellen, moet u het bestand eerst in een ruw ECM-bestand decomprimeren en vervolgens de originele cd-afbeelding van het ECM-bestand herstellen met behulp van de ECM-software, welke bevat een decompressieprogramma genaamd unecm.Exe.

Hoe een bestand openen ECM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ECM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ECM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ECM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ECM openen

Andere problemen met een bestand ECM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ECM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ECM:

  • het gekozen bestand ECM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ECM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ECM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand