Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

EFI Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand EFI. Als je het bestand wilt openen EFI, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ EFI

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Extensible Firmware Interface Firmware Format UEFI Forum

Wat is een bestand EFI?

Systeembestand dat wordt gebruikt door zowel op Intel gebaseerde computersystemen als computerapparatuur zoals AppleTVs. Bevat systeemgegevens die worden uitgevoerd tussen het besturingssysteem en de firmware. Gebruikt om firmware-updates op te starten, opstarten van besturingssystemen en het uitvoeren van pre-boot programma's.

Met behulp van EFI-bestanden kunnen systemen het pre-boot-proces afleveren in een gecontroleerde omgeving. Bijvoorbeeld, EFI-bestanden worden soms opgenomen in firmware-updates en worden geladen in de EFI-systeempartitie van het apparaat tijdens het opstartproces. Hier voert de uitvoerbare inhoud in het EFI-bestand veilig de procedures die nodig zijn om het apparaat bij te werken.

De EFI-specificatie, oorspronkelijk ontwikkeld door Intel, is bijgewerkt naar de UEFI-specificatie, die staat voor "Unified Extensible Firmware Interface." De UEFI-standaard wordt gehandhaafd door het UEFI Forum.

Hoe een bestand openen EFI?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand EFI niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de EFI lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand EFI associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand EFI openen

Andere problemen met een bestand EFI

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand EFI bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken EFI:

  • het gekozen bestand EFI is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand EFI met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand EFI bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand