Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

EXE Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand EXE. Als je het bestand wilt openen EXE, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ EXE

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
PortableApps.com Format Microsoft

Wat is een bestand EXE?

Een EXE-bestand bevat een uitvoerbaar programma voor Windows. EXE is kort voor "uitvoerbaar" en het is de standaardbestandsuitbreiding die wordt gebruikt door Windows-programma's. Voor veel Windows-gebruikers zijn EXE-bestanden synoniem voor Windows-programma's, waardoor ". Exe" een van de meest herkenbare bestandsextensies is.

EXE-bestanden bevatten binaire machinecode die is samengesteld uit broncode. De machinecode is zodanig opgeslagen dat het direct door de CPU van de computer kan worden uitgevoerd, waardoor het programma wordt uitgevoerd. EXE-bestanden kunnen ook bronnen bevatten, zoals grafische gegevens voor de GUI, het icoon van het programma en andere bronnen die door het programma nodig zijn.

Op niet-Windows-platforms, zoals macOS en Linux, worden EXE-bestanden niet gebruikt voor uitvoerbare bestanden. MacOS gebruikt bijvoorbeeld .APP-bestanden om apps uit te voeren. Als u echter een EXE-bestand wilt uitvoeren op een niet-Windows-platform, kunt u gebruik maken van een virtuele machine, zoals Parallels Desktop of VM VirtualBox, waarmee Windows wordt uitgevoerd in een niet-Windows-omgeving.

Setup.Exe - Een zeer voorkomende naam voor software-installateurs. Wanneer het wordt geopend, begint het installatieproces.

Install.Exe - Een andere populaire naam voor software installateurs.

cmd.Exe - Het shell programma dat wordt gebruikt door Windows 2000 en later, vervangt de COMMAND.COM shell.

Hoe een bestand openen EXE?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand EXE niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de EXE lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand EXE associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand EXE openen

Andere problemen met een bestand EXE

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand EXE bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken EXE:

  • het gekozen bestand EXE is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand EXE met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand EXE bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies EXE
EXE naar RAREXE naar 7Z