Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

GCF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand GCF. Als je het bestand wilt openen GCF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ GCF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Steam Client Grid Cache Format Valve

Wat is een bestand GCF?

Cache bestand gebruikt door Valve's Steam game distributie software. Bevat een virtueel bestandssysteem dat bestandssfragmenten, metadata, controlesommen en andere spelinformatie kan bevatten. Wordt gebruikt voor het opslaan van gedownloade spellen en game updates van de Valve distributiedienst.

GCF was aanvankelijk kort voor 'Grid Cache File', maar staat nu voor 'Game Cache File'. Het is het formaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van officiële Steam-geïntegreerde spellen en voor het downloaden van officiële inhoud. GCF-bestanden zijn niet bedoeld om handmatig door de gebruiker te worden gewijzigd.

Valve heeft de Mac versie van Steam in mei 2010 vrijgegeven.

Hoe een bestand openen GCF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand GCF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de GCF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand GCF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand GCF openen

Andere problemen met een bestand GCF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand GCF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken GCF:

  • het gekozen bestand GCF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand GCF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand GCF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand