Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

GIF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand GIF. Als je het bestand wilt openen GIF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ GIF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Graphics Interchange File Format N/A

Wat is een bestand GIF?

Een GIF-bestand is een afbeeldingsbestand dat vaak gebruikt wordt voor web graphics. Het kan maximaal 256 geïndexeerde kleuren bevatten met een kleurenpalet dat een vooraf gedefinieerde reeks kleuren kan zijn of kan worden aangepast aan de kleuren in de afbeelding. GIF-bestanden worden opgeslagen in een lossless formaat, waardoor de helderheid van de afbeelding niet wordt gecompromitteerd met GIF-compressie.

GIF's zijn een gemeenschappelijk formaat voor web graphics, met name kleine afbeeldingen en afbeeldingen die tekst bevatten, zoals navigatieknoppen. JPEG (.JPG) afbeeldingen zijn echter beter voor het weergeven van foto's, omdat ze niet beperkt zijn tot het aantal kleuren die ze kunnen weergeven.

GIF-afbeeldingen kunnen ook worden geanimeerd en opgeslagen als "geanimeerde GIF's", die vaak worden gebruikt om basis animaties op websites te tonen. Ze kunnen ook transparante pixels bevatten, waardoor ze kunnen mengen met verschillende kleurenachtergronden. Pixels in een GIF-afbeelding moeten echter volledig transparant of volledig ondoorzichtig zijn, zodat de transparantie niet kan worden vervagen als een .PNG-beeld.

Bekijk de GIF-definitie.

Hoe een bestand openen GIF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand GIF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de GIF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand GIF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand GIF openen

Andere problemen met een bestand GIF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand GIF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken GIF:

  • het gekozen bestand GIF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand GIF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand GIF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies GIF
GIF naar PDFGIF naar BMPGIF naar DJVUGIF naar EPFGIF naar JPGGIF naar ODGGIF naar PNGGIF naar PSD