Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

GSD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand GSD. Als je het bestand wilt openen GSD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ GSD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Generic Station Description Format PROFIBUS & PROFINET International

Wat is een bestand GSD?

ASCII-tekst configuratiebestand gebruikt voor PROFIBUS DP (Decentralized Peripherals) of PA (Process Automation) apparaten. Bevat zoekwoorden en configuratie informatie gescheiden door lijnonderbrekingen. Kan worden gemaakt met een teksteditor, de PROFIBUS GSD Editor of een ander hulpprogramma dat PROFIBUS ondersteunt.

PROFIBUS (Process Field Bus) is een set computernetwerkprotocollen die worden gebruikt door netwerkapparaten in geautomatiseerde productie. GSD-bestanden beschrijven apparatencommunicatiefuncties die de controle en interoperabiliteit van sensoren, motoren, schakelaars, actuatoren en andere componenten in een PROFIBUS-netwerk mogelijk maken.

General Station Description-bestanden gebruiken ook deze taalspecifieke extensies: ".Gse" - Engels ".Gsf" - Frans ".Gsg" - Duits ".Gsi" - Italiaans ".Gsp" - Portugees ".Gss" - Spaans GSD bestanden worden ook gebruikt voor PROFINET IO-apparaten, maar ze gebruiken de extensie ".Xml" en zijn gebaseerd op het GSDML XML-formaat. GSD stond eerder voor "Generic Station Description."

Hoe een bestand openen GSD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand GSD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de GSD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand GSD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand GSD openen

Andere problemen met een bestand GSD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand GSD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken GSD:

  • het gekozen bestand GSD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand GSD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand GSD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand