Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

HGT Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand HGT. Als je het bestand wilt openen HGT, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ HGT

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Shuttle Radar Topography Mission Data SRTM Format N/A

Wat is een bestand HGT?

GIS-gegevensbestand opgeslagen in het Shuttle Radar Topography Mission (SRTM) formaat. Bevat globale hoogtegegevens die tijdens de NASA-ruimtemissies worden vastgelegd. Mag tot een een bogenecondresolutie bevatten. Wordt gebruikt om de topografie van de aarde te analyseren en om topografische beelden te genereren.

Sommige gegevens in de oorspronkelijke SRTM dataset ontbreken door de grenzen van de ruimtemissies. Deze gebieden worden aangeduid als "voids". Er zijn inspanningen gedaan om de ontbrekende gaten in te vullen met behulp van interpolatiemethoden. Bijvoorbeeld, het Nationale Geospatial Intelligence Agency (NGA) heeft de "Versie 2" en "Versie 2.1" datasets gemaakt, die gewijzigde gegevens bevatten. Daarom kunnen sommige gedownloade HGT-bestanden interpolatiegegevens bevatten.

HGT-bestanden worden genoemd met lengte- en breedtegraadcoördinaten. Bijvoorbeeld, N00W177.Hgt bevat gegevens voor een breedtegraad (00-01 Noord) en een lengtegraad (177-178 West).

De uitbreiding "HGT" is een afkorting voor "hoogte".

Hoe een bestand openen HGT?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand HGT niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de HGT lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand HGT associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand HGT openen

Andere problemen met een bestand HGT

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand HGT bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken HGT:

  • het gekozen bestand HGT is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand HGT met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand HGT bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand