Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

HQX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand HQX. Als je het bestand wilt openen HQX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ HQX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Macintosh BinHex Archive N/A

Wat is een bestand HQX?

Een HQX-bestand is een binair tot hexadecimaal tekstbestand dat is gemaakt voor Mac-computers. Het bevat gegevens die gecomprimeerd en gecodeerd zijn van een 8-bits binair formaat in een 7-bits tekstformaat. HQX-bestanden kunnen nuttig zijn voor het overbrengen van binaire afbeeldingen, documenten en multimedia als tekst in e-mailbijlagen.

HQX-bestanden helpen de bestandsintegriteit voor internet downloads, e-mailbijlagen en andere bestandsoverdrachten te behouden, omdat ze de data vork en resource vork van de Mac HFS-structuur in een enkel archief combineren.

BinHex 4.0-bestanden nemen meer schijfruimte in dan hun oorspronkelijke binaire bestand. Ze beginnen altijd met de lijn "(dit bestand moet worden omgezet met Binhex 4.0)."

Hoe een bestand openen HQX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand HQX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de HQX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand HQX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand HQX openen

Andere problemen met een bestand HQX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand HQX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken HQX:

  • het gekozen bestand HQX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand HQX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand HQX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand