Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

HTA Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand HTA. Als je het bestand wilt openen HTA, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ HTA

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
HTML Program Format Microsoft

Wat is een bestand HTA?

Programma dat kan worden uitgevoerd vanuit een HTML-document. Een uitvoerbaar bestand dat hypertekstcode bevat en kan ook VBScript of JScript-code bevatten. Kan worden aangemaakt door gewoon de bestandsuitbreiding van een .HTM-bestand te wijzigen in een extensie ".HTA". Geleid door de Microsoft HTML Application Host (Mshta.Exe).

U kunt HTML-applicaties uitvoeren in Windows door dubbel te klikken op HTA-bestanden. Nadat u dubbelklikt op een HTA-bestand, wordt Windows de toepassing geopend in Internet Explorer en wordt de ingesloten code uitgevoerd. Wanneer een HTA-bestand wordt geopend op het web, produceert het typisch een dialoogvenster dat zegt:

"Wat wil je met dit bestand doen?" ☐. Run dit programma vanaf de huidige locatie ☐. Bewaar dit programma op de schijf

Hoe een bestand openen HTA?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand HTA niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de HTA lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand HTA associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand HTA openen

Andere problemen met een bestand HTA

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand HTA bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken HTA:

  • het gekozen bestand HTA is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand HTA met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand HTA bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand