Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ICA Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ICA. Als je het bestand wilt openen ICA, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ICA

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Citrix Independent Computer Architecture Format Citrix

Wat is een bestand ICA?

Een ICA-bestand is een bestand van Independent Computing Architecture (ICA), dat wordt gebruikt door Citrix-applicatieservers. Het bevat configuratie-informatie om verbinding te maken met verschillende servers en kan koppelen aan een gepubliceerde applicatie of naar een desktop-omgeving van de server. ICA-bestanden kunnen worden gemaakt met het ICA File Creator programma of een basis tekst editor.

ICA-bestanden maken het mogelijk om gebruikers te verbinden met externe virtuele desktops, zodat de gebruikers de computer niet nodig hebben om de applicaties lokaal te installeren. Dit mechanisme biedt voordelen voor systeemadministratie en biedt gebruikers ook toegang tot kritieke bedrijfsapplicaties, of "enterprise applications", van afgelegen locaties.

U kunt dubbelklikken op een ICA-bestand om de externe virtuele applicatie of desktopomgeving te openen die door het bestand wordt verwezen. Maar let op dat u een Citrix-client moet installeren om het bestand correct te kunnen openen. Een gemeenschappelijke client is de Citrix Receiver, een desktop applicatie en een webbrowser plug-in die de gehoste applicaties en desktops in een webbrowser zoals Internet Explorer of Firefox uitvoert. Citrix Receiver heeft de voormalige "Citrix Online Plug-in" vervangen voor Mac en Windows.

Hoe een bestand openen ICA?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ICA niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ICA lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ICA associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ICA openen

Andere problemen met een bestand ICA

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ICA bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ICA:

  • het gekozen bestand ICA is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ICA met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ICA bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand