Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ICNS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ICNS. Als je het bestand wilt openen ICNS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ICNS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Apple Icon Graphic Format Apple

Wat is een bestand ICNS?

Een ICNS-bestand is een pictogrambestand dat wordt gebruikt door Mac OS X-toepassingen. Het slaat een of meer afbeeldingen op, meestal die oorspronkelijk waren. PNG-bestanden en ondersteunt 1-bits en 8-bits alfa-kanalen. ICNS-bestanden worden gebruikt voor het weergeven van het toepassingspictogram in de Mac OS X Finder en in het OS X-dock.

ICNS-bestanden zijn over het algemeen in de inhoud / bronnen / directory in het toepassingspakket. Zij worden ook verwezen door het .PLIST-bestand van de toepassing (Info.Plist) met de eigenschap CFBundleIconFile.

Mac OS X-icoonbestanden kunnen worden bekeken met het Apple Preview-programma dat bij Mac OS X wordt meegeleverd. Ze kunnen ook worden gemaakt met behulp van Icon Composer, een ander hulpprogramma dat bij Mac OS X wordt meegeleverd. ICNS-bestanden ondersteunen pictogrambeelden van 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256 en 512x512 pixels, evenals 1024x1024 pixels van de Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Hoe een bestand openen ICNS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ICNS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ICNS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ICNS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ICNS openen

Andere problemen met een bestand ICNS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ICNS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ICNS:

  • het gekozen bestand ICNS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ICNS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ICNS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ICNS
ICNS naar ICONICNS naar ICONTAINER