Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

INI Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand INI. Als je het bestand wilt openen INI, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ INI

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Text Configuration Format N/A

Wat is een bestand INI?

Een INI-bestand is een configuratiebestand dat door Windows-programma's wordt gebruikt om programma-instellingen te initialiseren. Het bevat secties voor instellingen en voorkeuren (afgebakend door een tekenreeks in vierkant haakjes) met elke sectie die een of meer naam- en waardeparameters bevat.

INI-bestanden kunnen bewerkt worden met een gewone tekstverwerker, maar moeten doorgaans niet worden bewerkt of gewijzigd door gewone gebruikers. INI-bestanden werden gedeeltelijk vervangen door de registerdatabase in Windows 95. Meer recent zijn ze ook vervangen door XML-bestanden.

desktop.Ini - Een verborgen bestand in Windows-mappen die de opties voor de betreffende map opslaat. Dit bestand kan een afbeelding opgeven die wordt gebruikt voor het map-icoon en de opties voor uitstraling voor bestanden in de map. Het kan worden genegeerd, maar als u het desktop.Ini-bestand verwijdert, kan Windows een nieuwe genereren. Mac OS X .DS_STORE-bestanden dienen hetzelfde doel.

Hoe een bestand openen INI?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand INI niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de INI lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand INI associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand INI openen

Andere problemen met een bestand INI

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand INI bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken INI:

  • het gekozen bestand INI is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand INI met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand INI bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand