Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ISO Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ISO. Als je het bestand wilt openen ISO, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ISO

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
CD/DVD/HD DVD/Blu-ray Disc ISO Binary Image Format N/A

Wat is een bestand ISO?

Een ISO-bestand is een gewone CD- of DVD-schijfafbeelding op basis van de ISO-9660-standaard. Het bevat een exacte duplicaat gegevens van de originele schijf, die de gegevens bevat die op de schijf zijn opgeslagen, evenals de bestandssysteeminformatie, zoals mapstructuren, bestandskenmerken en opstartcode. ISO-bestanden worden vaak gebruikt voor het maken van kopieën van cd's en dvd's.

ISO-bestanden zijn handig voor het dupliceren of opslaan van cd's en dvd's, omdat ze elk beetje gegevens exact van de schijf kopiëren. Dit is anders dan het kopiëren van alle bestanden van een disc, omdat de disc header informatie verloren gaat in het kopieerproces. Een ISO-bestand kan worden gebruikt om een ​​disc precies op de oorspronkelijke versie te herstellen.

Windows 7 bevat een hulpprogramma genaamd Windows Disc Image Burner die ISO-beelden kan branden op cd's en dvd's. Het hulpprogramma bevindt zich in de map WindowsSystem32 en heeft de bestandsnaam isoburn.Exe.

Sommige ISO-bestanden kunnen worden geladen door een Sony PSP met het hulpprogramma Fast Loader.

Hoe een bestand openen ISO?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ISO niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ISO lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ISO associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ISO openen

Andere problemen met een bestand ISO

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ISO bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ISO:

  • het gekozen bestand ISO is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ISO met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ISO bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ISO
ISO naar CDIISO naar B5TISO naar BINISO naar C2DISO naar CCDISO naar DAAISO naar DAOISO naar DMGISO naar IMGISO naar ISZISO naar MDFISO naar MDXISO naar NDIFISO naar NRGISO naar UDFISO naar UIFISO naar ZIP