Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

JCLIC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand JCLIC. Als je het bestand wilt openen JCLIC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ JCLIC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
JClic Project Format JClic

Wat is een bestand JCLIC?

Bestand gemaakt door JClic, een Java-programma dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van kleine spellen in educatieve omgevingen. Sla een of meer "activiteiten" op die puzzels, quizzen of andere kleine spellen zijn. Opgeslagen in een XML-formaat en slaat de lay-out van elk activiteitenscherm op, evenals de gebeurtenissen die worden geactiveerd op basis van gebruikersinvoer.

JCLIC-bestanden worden gewoonlijk verdeeld met behulp van .JNLP-bestanden. Wanneer u het JNLP-bestand opent, downloadt JClic het bijbehorende JCLIC-bestand en slaat vervolgens de activiteit op in de JClic-bibliotheek. JCLIC-bestanden worden vaak gecomprimeerd en gebruik de extensie ".Jclic.Zip".

JClic vereist dat de Java Runtime Environment (JRE) geïnstalleerd wordt om te worden uitgevoerd. JClic zelf is geïnstalleerd vanuit een JNLP bestand, dat wordt geopend door Java Web Start om de software te installeren.

Hoe een bestand openen JCLIC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand JCLIC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de JCLIC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand JCLIC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand JCLIC openen

Andere problemen met een bestand JCLIC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand JCLIC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken JCLIC:

  • het gekozen bestand JCLIC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand JCLIC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand JCLIC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand