Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

JNLP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand JNLP. Als je het bestand wilt openen JNLP, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ JNLP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Java Network Launching Protocol Format Oracle

Wat is een bestand JNLP?

Een JNLP bestand wordt gemaakt in het Java Network Launching Protocol (JNLP) formaat. Het bevat informatie zoals het externe adres voor het downloaden van een Java-programma (.JAR-bestand) en de eerste klasse om te worden uitgevoerd. JNLP-bestanden worden gebruikt voor het starten en beheren van Java-programma's via een netwerk of op het web (eG, een applet in een webbrowser).

JNLP-bestanden worden opgeslagen in een XML-formaat en kunnen worden bekeken of bewerkt met een teksteditor. Ze kunnen dubbelklikken om het programma te starten als de Java Runtime Environment (JRE) is geïnstalleerd.

De JRE bevat Java Web Start-technologie, die JNLP-bestanden opent en de opgegeven instructies uitvoert.

Hoe een bestand openen JNLP?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand JNLP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de JNLP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand JNLP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand JNLP openen

Andere problemen met een bestand JNLP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand JNLP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken JNLP:

  • het gekozen bestand JNLP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand JNLP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand JNLP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand